Cursos i Seminaris

El treball amb famílies migrants des de l'enfocament sistèmic

Intervenció amb persones immigrants

Data

24 de febrer 2023 16-20h. Online

Programa del seminari:

En els darrers anys, el fenomen mundial de la globalització està trencant l'equilibri de les estructures tradicionals en tots els àmbits i, evidentment, el de l'estructura família i no només al món occidental. L'enfocament sistèmic permet comprendre les dinàmiques que tenen lloc dins de les famílies migrants, així com entre elles i altres sistemes, per reflexionar sobre la nostra intervenció professional.

Les famílies que se separen i es retroben tenen dificultats per reconèixer-se com a membres d'una mateixa família. Durant el taller es revisaran les característiques que impedeixen o faciliten el retrobament en una família reagrupada, així com les intervencions per al manteniment o la reparació de l'enllaç paternofilial.

Partint de casos revisats, a més, es parlarà de fenòmens desencadenats per processos migratoris (les parelles mixtes, la criança entre cultures minoritàries i majoritàries, etc), així com enfocaments de comprensió i intervenció amb diverses problemàtiques que tenen pes en la salut mental, com ara depressió, abús sexual, violència familiar i en general quadres posttraumàtics en individus d'edats diverses.

Docent: Isabel Cárdenas

Psicòloga i psicoterapeuta familiar. La seva experiència inclou els àmbits d'interculturalitat i de violència de gènere. És responsable del Servei de Teràpia Familiar Intercultural de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a més de Supervisora Docent del Màster de Teràpia Familiar del mateix Hospital. És coautora del llibre “Entre el amor y el odio” i ha escrit diversos articles sobre migració i violència a revistes especialitzades.

Preu

40€

Lloc de realització

El seminari es realitza a través de la plataforma Zoom. La inscripció queda feta amb el pagament del seminari. Les dades a emplenar són necessàries per la inscripció i també per fer la factura.

Quan s’apropi la data al seminari al que us heu inscrit rebreu el codi per entrar a la plataforma Zoom.

Inscripcions
  1. Ompliu el formulari d'inscripció a continuació. Les dades a emplenar són necessàries per la factura. Si la factura ha d’anar a un nom diferent s’haurà de comunicar via mail a formacio@terapiafamiliartarragona.com. Un cop fetes les factures, no es modificaran.
  2. Realitzar l'ingrés de la matrícula a:
    ES63 0019 0080 2140 1001 0316
    Titular Carlos Lamas i Maria Rosell
  3. Envia còpia de la transferència a: formacio@terapiafamiliartarragona.com
  4. Rebrà la confirmació de la seva inscripció.