Cursos i Seminaris

Teràpia Experiencial Profunda: El treball en clau emocional amb individus i parelles

Teràpia Experiencial Profunda: El treball en clau emocional amb individus i parelles

Data

16 de febrer 2024, 16-20h. Online

Resum:

La Teràpia Experiencial Profunda és la combinació entre les tècniques de la Teràpia Individual Sistèmica d'Alfredo Canevaro i la teoria de la Teràpia en Clau Emocional d'Esteban Laso Ortiz. És una proposta transteòrica que cerca afegir profunditat a tots els enfocaments terapèutics a partir del reconeixement de les necessitats relacionals universals que desencadenen les emocions, organitzen les relacions i subjeuen als símptomes. Aquest curs és una introducció a les idees principals, principis i tècniques terapèutiques.

Continguts

 1. La sensació de si: arrel de la identitat i locus del canvi profund
 2. La teràpia com a acceleració ontològica: diferenciació i autenticitat
 3. Les dues necessitats relacionals: desconfirmació i origen del símptoma
 4. Honrar les necessitats: la clau del canvi terapèutic
 5. Principis de la teràpia experiencial profunda
 6. Exemples de tècniques:
  • En teràpia individual: el ritual de la motxilla
  • En teràpia de parella: agraïment recíproc; les identificacions projectives.

Ponent

Esteban Laso: Psicoterapeuta i psicòleg social.

Creador de la Clau Emocional a Teràpia individual, de parella i familiar. Autor de "Teràpia Experiencial Profunda" (Ed. Morata, 2022) i "Guia integral de Supervisió en Psicoteràpia" (Ed. Morata, 2020). Graduat com a psicòleg amb especialitat en clínica, va obtenir un Màster en Teràpia Familiar a l'Hospital de Sant Pau a Barcelona, un Màster en Teràpia Cognitivosocial a la Universitat de Barcelona i és Doctor en Psicologia Social per la Universitat Autònoma de Barcelona. Psicoterapeuta amb vint-i-cinc anys d'experiència, docent de diverses universitats, és professor investigador de la Universitat de Guadalajara, Mèxic. El seu tema central de recerca és l'emoció: a nivell social, el paper de la confiança en el desenvolupament socioeconòmic i la corrupció; al clínic, la integració del treball emocional en els diferents enfocaments terapèutics i el seu vincle amb la teoria de la ment. Forma part d'equips internacionals d'investigadors amb què ha realitzat diverses publicacions a l'àrea de la psicoteràpia i el canvi humà.

Preu

40€

Lloc de realització

ONLINE

Inscripcions

 1. Ompliu el formulari d'inscripció a continuació. Les dades a emplenar són necessàries per la factura. Si la factura ha d’anar a un nom diferent s’haurà de comunicar via mail a formacio@terapiafamiliartarragona.com. Un cop fetes les factures, no es modificaran.
 2. Realitzar l'ingrés de la matrícula a:
  ES63 0019 0080 2140 1001 0316
  Titular Carlos Lamas i Maria Rosell
 3. Envia còpia de la transferència a: formacio@terapiafamiliartarragona.com
 4. Rebrà la confirmació de la seva inscripció.