Cursos i Seminaris

El suïcidi, el patiment i la supervivència a l'adolescència

El suïcidi, el patiment i la supervivència a l'adolescència

Data

Divendres 2 de juny del 2023 de 17h a 20h.

Programa del seminari:

Durant aquest segle XXI, la psicopatologia dels adolescents ha augmentat i n'ha diversificat les formes de presentació. Actualment, els professionals han trencat tabús com la necessitat de ser discrets amb el tema del suïcidi i advocar per una intervenció i prevenció que combati algunes informacions aclamades a través dels diversos mitjans i proporcionar orientació precisa a professionals de la salut mental i de l'àmbit social i educatiu. Francisco Villar ens introduirà en aquest tema.

Carlos Lamas ofereix una reflexió per entendre el patiment dels adolescents en un marc relacional, social i cultural, així com una perspectiva històrica. A la fase final proposa una metodologia d'intervenció quan el pacient és l'adolescent.

Docents

Francisco Villar Cabeza

Psicòleg clínic, doctor en psicologia i especialista en prevenció de la conducta suïcida a la infància i l'adolescència. Coordinador del Programa d'Atenció a la conducta Suïcida del Menor, de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Professor a la U.A.B de Barcelona. Autor del llibre Morir abans del suïcidi.

Carlos Lamas Peris

Psiquiatre, psicoterapeuta relacional, docent i supervisor per la Federació d'Associacions de Teràpia Familiar i per l'European Family Therapy Association. Codirector del Centre escola de Teràpia Relacional i Familiar de Tarragona. Autor de diversos articles.

Preu

PRESENCIAL: 20€
ON LINE: 40€

Lloc de realització

Centre de Transferència i Innovació CTTI de Tarragona.
Avda. Països Catalans, 18.
Campus Sescelades

Inscripcions

  1. Ompliu el formulari d'inscripció a continuació. Les dades a emplenar són necessàries per la factura. Si la factura ha d’anar a un nom diferent s’haurà de comunicar via mail a formacio@terapiafamiliartarragona.com. Un cop fetes les factures, no es modificaran.
  2. Realitzar l'ingrés de la matrícula a:
    ES63 0019 0080 2140 1001 0316
    Titular Carlos Lamas i Maria Rosell
  3. Envia còpia de la transferència a: formacio@terapiafamiliartarragona.com
  4. Rebrà la confirmació de la seva inscripció.