Cursos i Seminaris

Conta-ho amb ninos

Conta-ho amb ninos

Data

26 d’Abril 2024, 16-20h. Presencial

Resum:

Els ninos, en ser representacions simbòliques d'imatges internes, són una eina molt útil per a professionals que treballen orientant o acompanyant persones: psicòlegs, terapeutes, educadores i treballadors socials, orientadors escolars, coaches, assessores empresarials, etc.

Les projeccions en configuracions de ninos permeten veure i comprendre les dinàmiques que estan a la base del problema i explorar quins moviments apropen a una solució de més equilibri. Quan aprenem a llegir les imatges i a utilizar un llenguatge d’exploració conjuntament amb el client, podem ajudar-lo a “veure”, literalment, el que no estava veient respecte als temes de consulta. Així, ampliant la visió i afegint la información visual a la racional consciente, pot construir una nova narrativa que li aporti una major claredat i benestar emocional.

Taller “Conta-ho amb ninos”

En aquest taller de 4 hores coneixeràs les bases teòriques de l’ús de ninos tipus Playmobil en teràpia i acompanyament i en faràs una experiencia vivencial. Aprendràs com es llegeix la projecció que es mostra a la representació de la imatge interna del client a través de les figures. A més de presentar els elements essencials d'aquesta metodologia, farem una sessió real i alguns exercicis perquè puguis veure i sentir l’efecte dels ninos directament en tu en tot el potencial.

En aquest taller abordarem diferents maneres d'usar els ninos, quines són les fases d'una sessió de treball, com s'explora la imatge per mitja de preguntes i del llenguatge invitatiu, com es gestiona la informació que emergeix -sigui conscient o inconscient- què és i com s'utilitza la distància de seguretat i com s'acompanya el contacte emocional a través dels mateixos ninos.

Ponent

Anna Ferre Giménez és psicòloga general sanitària, diplomada en traducció, terapeuta Gestalt, de constel·lacions i de trauma (Somatic Experience®). Treballa com a psicoterapeuta i orientadora en consulta privada a Cardedeu (Barcelona) atenent adults i famílies.

És directora de Prisca Formació, des d’on imparteix formació en recursos terapèutics per a professionals. La seva especialitat és l’ús de figures tipus Playmobil en teràpia i assessorament, que difon des de 2014 en diferents ciutats d’Espanya, a Portugal i a Mèxic.

És autora del llibre "Cuéntalo con muñecos. Orientaciones prácticas para asesoramiento y terapia" (ed. Octaedro, 2020).

Preu

40€

Lloc de realització

Fundació Universitat Rovira i Virgili.
Centre de Transferència i Innovació CTTI de Tarragona.
Avda. Països Catalans, 18.
Campus Sescelades

Inscripcions

Seminari complet