Cursos i Seminaris

Intervenció per millorar la parentalitat des de la teoria del aferrament i teoria sistèmica

Metodologia

L’objectiu de la formació és introduir als professionals i/o tècnics en la teoria de l’aferrament i de la regulació de l’afecte, oferint una guia coherent i pràctica que els hi permeti millorar les seves habilitats d’observació i/o deducció de les necessitats emocionals dels nens, alhora que fomentar interaccions i relacions de cura basades en la seguretat emocional.

Presentació de conceptes teòrics i diferents eines d’intervenció que es posaran en pràctica a partir d’exercicis de reflexió, material audiovisual i/o presentació de casos.

Programa

Sessió 1:

 • Repàs de conceptes teòrics: Teoria de l’aferrament, Teoria de la regulació de l’Afecte i mentalització.
 • Presentació de les necessitats emocionals dels infants (amb l’ajuda del gràfic Cercle de seguretat) i presentació del sistema d’exploració i del sistema d’aferrament.
 • Acompanyar en la regulació emocional. Les competències com a pares i el paper dels professionals

Sessió 2:

 • Sistemes motivacionals interns i limitacions del pares i dels professionals.
 • Dificultats de relació entre pares/mares i l’infant. Com les vulnerabilitats dels adults impacta en la relació.
 • Reflexió sobre el rol del professional en el procés d’acompanyar i possibles aplicacions de les eines proposades en els diferents contexts professionals.

Docents

Ana Alonso. Psicòloga i psicoterapeuta infantil. Màster en psicologia clínica de la salut i formada en Teràpia Familiar Sistèmica. Més de 14 anys de experiència com a psicòloga infantil en serveis públics destinats a l’atenció dels nens y les seves famílies (CSMIJ, CDIAP). Es facilitadora oficial del protocol Circle of Security Parenting (Early intervention program for parents and children) certificada per Circle of Security International (USA). Membre de l’equip del Centre de Teràpia Familiar i Relacional de Tarragona en l’àrea d’intervenció amb nens i les seves famílies i co-dirigeix l’espai per pares y mares “Círculo de Seguridad”. També realitza col·laboracions amb Centres d’Atenció Primària (grups de lactància y preparació al part i postpart) fent divulgació de la Teoria de l’aferrament y la regulació emocional.

Inés Ricote. Psicòloga i Terapeuta Familiar reconeguda per la FEATF. Treballa en diversos programes d’abordatge familiar des del 2016, passant tant per recursos preventius, com per serveis d’atenció a la infància i adolescència o de l’àmbit de justícia. Es facilitadora oficial del protocol Circle of Security Parenting (Early intervention program for parents and children) certificada per Circle of Security International (USA). Membre de l’equip del Centre de Teràpia Relacional i Familiar de Tarragona en l’àrea d’intervenció amb nens i les seves famílies i co-dirigeix l’espai per pares y mares “Círculo de Seguridad”.

Dirigit a:

Psicòlegs, psicoterapeutes, pedagogs, treballadors socials, educadors socials, etc. que estiguin en contacte directe amb menors i/o les seves famílies durant la seva pràctica professional.

Inscripcions

2a Edició. Curs complet. Inscripcions tancades.

 1. Ompliu el formulari d'inscripció a continuació.
 2. Realitzar l'ingrés de la matrícula a:
  ES63 0019 0080 2140 1001 0316
  Titular Carlos Lamas i Maria Rosell
  Concepte: COSP- (Nom del participant)
 3. Envia còpia de la transferència a: espaipares@terapiafamiliartarragona.com
 4. Rebrà la confirmació de la seva inscripció